Ham Mobilyanın Güzelliği Ve Bakımı
30-01-2023
17:28
Ham Mobilyanın Güzelliği Ve Bakımı
Ham mobilyanın güzelliği ve bakımı, Ham ahşap mobilyalar nasıl deforme olur ve bu doğal süreci uzatmak için ne yapabilirsiniz? Doğal olan her şey zamanla doğallığına geri dönmek isteyecek ve doğal yollar ile yok olacaktır. Bizim yapmamız gereken ise ham mobilyamızı uzun süre yaşatmak. Doğal ahşabın doğal kusurlarını kutluyoruz ve ona özen göstermenin en iyi yollarına bir göz atıyoruz.
Deforme süreci ham mobilyanın güzelliğinin bir parçasıdır ve bu nedenle birkaç leke ve renk değişikliği, çekiciliğinin bir parçasıdır ve ona karakter kazandırır.
Ham mobilyanın doğal görünümünü ve hissini verecek başka hiçbir mobilya türü yoktur. Sıcaklığı ve dokusu, stil yelpazesindeki her görünüme önemli bir katkı sağlar.
Ham mobilya, işlenmemiş ahşabı ifade eder. Bu durumda, renk varyasyonlarının yanı sıra, bir dalın bir zamanlar nerede büyüdüğünü gösteren ve bu mobilya parçasını kendi başına benzersiz ve ilginç kılan ağaç düğümlerini fark edeceksiniz. Zamanla ham mobilya parçanız, ahşap yaşlandıkça ve bulunduğu ortama tepki verdikçe değişecektir.
Ham mobilyanın ömrünü uzatmanın ve renk değiştirmesi gibi büyük aşınma ve yıpranmadan kaçınmanın yolları vardır.
Doğal Ahşap Bakımı
Organik doğası gereği ham ahşap mobilyalar, bulunduğu ortama bağlı olarak farklı tepkiler verir. Bu durumda oldukça emicidir ve ahşabın lekesiz kalmasını sağlamak istiyorsanız su ve benzeri içecekler ve yağlar gibi sıvılarla temastan kaçınılmalıdır. Dökülenleri veya lekeleri nemli bir bezle temizleyin, ancak ahşabı suyla veya sert deterjanlarla doyurmaktan kaçının çünkü bu, ahşabı renklendirebilir ve aynı zamanda eğri bırakabilir.
Bir profesyonel tarafından yapılmadığı sürece tüm cilalardan, cilalardan ve sızdırmazlık maddelerinden kaçının, ancak parçanızı ara sıra doğal derin ahşap besleyici kullanarak yağlamayı unutmayın. Bu, hem dış hem de iç ham ahşabın su, güneş ve ısı hasarına karşı bir miktar koruma sağlayacaktır.
Aşağıdaki dış ortam koşullarından kaçının
Aşırı güneş ışığı: Güneşin sert UV ışınları sadece cildimizi etkilemekle kalmaz, aynı zamanda ahşap gibi malzemelere de zarar verebilir. Güneşin ısısı, ham mobilya içindeki önemli nemleri kurutarak ahşabı daha kırılgan ve çarpık hale getirir. Güneş hasarı, tik, meşe, kozalaklı ağaç ve hatta akasya gibi ham bir ağaç parçasında hızlı renk değişimine neden olabilir. Ham ahşap parçalarınızı yarı kapalı bir alana yerleştirin ya da bunu başaramazsanız, kullanım ömürlerini uzatmak için kullanılmadıklarında bir örtü ile koruyun.
Nemli veya çok soğuk koşullar: Ahşap lifi, sıcaklık değişiklikleri ve aşırı neme maruz kaldıkça daralır ve genişler. Aşırı derecede doyduğunda eğrilmeye ve doğal yağların kaybına karşı savunmasızdır. Ek olarak, ahşap aşırı derecede gözenekli olduğundan yoğun ve sürekli yağmura karşı oldukça hassastır. Nemi çekerken şişer ve büyük olasılıkla eğrilebilir veya çatlayabilir. Louisiana Eyalet Üniversitesi Ziraat Merkezi tarafından yapılan araştırmaya göre, çoğu odun çürümesi ahşabı nispeten kuru tutarak önlenebilir. Ahşabın nem içeriği yüzde 20’nin altında kaldığı sürece ahşabın çürümesi engellenmelidir. Bu nedenle, havada şiddetli yağmur veya nem olduğunda ham ahşap mobilya parçanızı örtü altına koyduğunuzdan emin olun.
Rüzgâr: Kuvvetli, mevsimsel rüzgârlar, özellikle sert, doğrudan güneş ışığı ve ısı eşliğinde ahşaptaki doğal nemi hızla kurutabilir.
İşlenmemiş ahşap mobilyaların doğal görünümü ve hissi, onu benzersiz kılan şeydir. Onun karakterini kutlayın ve güzel, sürdürülebilir doğal bir parça ile yaşamanın tadını çıkarın.